Mezinárodní platforma Pompidou Group při Radě Evropy bude jednat v Praze o prekurzorech drog

, rubrika Press centrum

Tisková zpráva odboru protidrogové politiky Úřadu vlády České republiky k pražskému zasedání pracovní skupiny Mezinárodní síť Pompidou Group pro kontrolu prekurzorů.

 

PRAHA, 15. 9. 2015 - Na základě pozvání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky proběhne v následujících dnech 16. - 18. září v Praze mezinárodní zasedání pracovní skupiny Mezinárodní síť Pompidou Group pro kontrolu prekursorů, jež spadá pod Pompidou Group působící při Radě Evropy a zabývá se problematikou drog. Představitelé kontrolních orgánů 29 zemí a mezinárodních organizací, jako je Europol, Evropská komise, OSN, si budou vyměňovat informace o nejnovějším vývoji ve výrobě drog, sdílet postupy pro eliminaci nelegálních drog a seznámí se s novými psychoaktivními látkami. Tématem letošního mezinárodního zasedání je zneužívání legálních chemických látek užívaných při výrobě nelegálních drog (tzv. prekurzorů).

Plné znění tiskové zprávy je připojeno.

 

 


Nepřehlédněte: 29. 2. 2024 jsme zveřejnili Zprávu o alkoholu v ČR 2023 a Zprávu o tabákových a nikotinových výrobcích v ČR 2023  zde na homepage