Charakteristika dětí a dospívajících v ambulantní adiktologické léčbě

, rubrika Blog

Bakalářská práce, obhájená na Klinice adiktologie 1.LF UK a VFN v Praze v r. 2020.

Citujeme z abstraktu práce Charakteristika dětí a dospívajících v ambulantní adiktologické léčbě:

  • "Cílem bakalářské práce byl popis prostředí, ze kterého pochází děti a mladiství, docházející do ADDA. Konkrétně výzkum sledoval rozvodovost, úplnost rodin a konflikty vyskytující se v rodinách. Dalším sledovaným aspektem prostředí byla přítomnost uživatele návykových látek ve společné domácnosti s pacientem. Na závěr výzkum shrnuje společné aspekty z domácnosti dětských a mladistvých uživatelů navštěvujících ambulanci. 
  • METODY – Výzkumnou metodou byla popisná statistika, zaměřená na popis pacientů ADDA. Informace byly získány ze strukturovaných anamnestických listů (SAL), který vyplňují rodiče při vstupu potomka do zařízení, následně byly přehledně rozděleny podle četnosti do tabulek a grafů."

[SVOBODOVÁ, Barbora. Charakteristika dětí a dospívajících v ambulantní adiktologické léčbě. Praha, 2020. Bakalářská práce. Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, Klinika adiktologie 1.LF UK a VFN v Praze. Vedoucí práce Šťastná, Lenka. https://dspace.cuni.cz/handle/20.500.11956/120508;`zobrazeno 16. 3. 2021]


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.