Příručka: Vězeňské terapeutické komunity

, rubrika Blog

Příručku Prison-based Therapeutic Communities: A Handbook for Prison Adminsitrations, Treatment Professionals and Trainers vydala Rada Evropy v květnu 2021.

Publikace Prison-based Therapeutic Communities: A Handbook for Prison Adminsitrations, Treatment Professionals and Trainers (Vězeňské terapeutické komunity: Příručka pro správu vězení, profesionály v oblasti léčby a školitele) je zdarma ke stažení na stránkách Rady Evropy - Skupiny Pompidou; publikace je v angličtině.

Příručka se věnuje tématu vězeňských terapeutických komunit (terapeutických společenství). Obsahuje metodiku pro zavedení terapeutických komunit a desetimodulové curriculum pro školitele; uvádí i zkušenosti se zřízením vězeňské terapeutické komunity "Katarze" v Moldavské republice. 


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.