Hledáme kolegu do Oddělení koordinace a financování protidrogové politiky

, rubrika Novinky

Zajímá Vás oblast mezinárodní spolupráce, lidská práva, veřejné zdraví, rádi cestujete a nebojíte se vystupovat na veřejnosti? Pak máme volné místo právě pro Vás! Hledáme kolegyni/kolegu na hlavní pracovní poměr na pozici mezinárodní spolupráce v oblasti závislostí, na dobu určitou od 1. ledna do 31. prosince 2025.

Čeho se práce týká?

Budete připravovat pozici a zastupovat ČR na mezinárodních jednáních. Seznámíte se s detailním fungováním politických procesů v EU a OSN a nahlédnete do tajů politického vyjednávání a diplomacie. Mimo to se budete podílet na tvorbě strategických dokumentů, které mohou pozitivně ovlivnit veřejné zdraví a lidská práva. Výborná znalost anglického jazyka je nutnost (min. úroveň B2). Znalost druhého jazyka je výhodou, avšak nikoliv podmínkou.

Odbor protidrogové politiky sídlí přímo v centru Prahy v Rytířské ulici. Kanceláře budete sdílet s kolektivem mladých, moderně smýšlejících lidí. Budete mít možnost spolupracovat s politickými představiteli a ve své práci potkáte mnoho zajímavých a inspirativních lidí. Zároveň budete mít jedinečnou možnost získat zkušenosti v oblasti mezinárodní spolupráce, diplomacie a nastartovat svojí kariéru. Budete mít rovněž možnost spolupracovat s předními odborníky na problematiku závislostí na národní i mezinárodní úrovni.

Kromě toho získáte řadu benefitů, jako je příspěvek na penzi a stravování nebo Multisport kartu.

Pokud vás nabídka zaujala, pošlete žádost na e-mail katerina.horackova@vlada.gov.cz.

Jedná se o hlavní pracovní poměr se zařazením ve 13. platové třídě. Pozice je vhodná i pro absolventy, během zkušební doby vám bude k dispozici zkušený kolega.

Co požadujeme?

  • Vzdělání v bakalářském studijním programu nebo vyšší
  • Znalost anglického jazyka minimálně na úrovni B2
  • Chuť zapojit se do práce v prostředí státní správy a její digitalizace
  • Proaktivní přístup
  • Flexibilitu, odolnost vůči stresu, spolehlivost, reprezentativní vystupování a dobré komunikační dovednosti

Čemu se budete věnovat?

  • Přípravě podkladů pro jednání na evropské a mezinárodní úrovni, zpracovávání návrhů na opatření politiky  v oblasti závislostí a jejich aktualizace v závislosti na mezinárodních zkušenostech a implementace dobré praxe ze zahraničí v podmínkách ČR.
  • Přípravě koncepčních dokumentů v českém a anglickém jazyce v oblasti politiky závislostí.
  • Horizontální koordinaci v oblasti politiky závislostí na národní úrovni, vypracovávání stanovisek, informačních a odborných posudků o opatřeních politiky v oblasti závislostí a dalších podkladových materiálů pro jednání vlády, pro jednání s národními a zahraničními institucemi a organizacemi, Radu vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí (RVKPZ) a další poradní orgány a pracovní skupiny.
  • Koordinace a vyhodnocování plnění závazků vyplývajících z mezinárodních úmluv o drogách OSN, z členství ČR v mezinárodních organizacích a v EU v oblasti politiky závislostí,
  • Spolupráce na přípravě, tvorbě a vyhodnocení plnění zejména evropských a národních strategických dokumentů politiky v oblasti závislostí.
  • Zastupování a koordinace účasti ČR v zahraničí na vybraných fórech a jednáních a koordinace výměny informací všech resortů se zahraničními institucemi v oblasti politiky závislostí.
  • Organizaci a koordinaci mezinárodních akcí spojených s oblastí závislostí
  • Administrativní podporu (příprava zahraniční cest, formální i neformální korespondence atp.)

 

Těšíme se na Vás!

 


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.