Klinika adiktologie spolupracuje na projektu mapujícím drogové služby v Evropě

, rubrika Novinky

Řešitelka projektu Professionalising workforce in specialised drug services in European countries: quality implicates safety and effectiveness (WAVE) Mgr. Anna Volfová, Ph.D, Klinika adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze, prosí pracovníky adiktologických služeb o účast v projektu - vyplnění dotazníku. 

Dotaznik studie v češtině je umístěný na platformě surveymonkey.com pod titulem Pracovníci v adiktologii - Valorizace v Evropě (WAVE) Pracovní podmí­nky a wellbeing u pracovníků v adiktologii v České republice. Rovněž je přístupný z webu projektu Addiction Workforce Research in WAVE - Workforce in Addiction · Valorisation in Europe, kde jsou verze dotazníku dalších zúčastněných zemí:  wave-addictionsworkforce.eu/addiction-workforce

Informace o projektu v češtině byly publikovány v časopise  Adiktologie v preventivní a léčebné praxi č. 4/2023 ve článku Mezinárodní projekt WAVE – Kompetence a standardy kvality ve vzdělávání v adiktologii Hlavním cílem projektu je zlepšit kvalitu adiktologické péče v Evropě se zaměřením na podporu pracovníků v této oblasti - na jejich vzdělání a pracovní podmínky. Dílčím úkolem je popsat tuto rozmanitou skupinu a v závěru umožnit adiktologickým pracovníkům z praxe setkání na mezinárodní konferenci Lisbon Addictions v roce 2024.

Informace o projektu na stránkách Kliniky adiktologie (v angličtině) jsou dostupné ve článku Professionalising workforce in specialised drug services in European countries: quality implicates safety and effectiveness (WAVE).

Řešitelka české části projektu 101045870 — WAVE — JUST-2020-AG-DRUGS Anna Volfová prosí pracovníky adiktologických služeb v ČR o vyplnění dotazníku. Případné dotazy směrujte k řešitelce.


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.