Mezinárodní platforma Pompidou Group při Radě Evropy bude jednat v Praze o prekurzorech drog

, rubrika Press centrum

Tisková zpráva odboru protidrogové politiky Úřadu vlády České republiky k pražskému zasedání pracovní skupiny Mezinárodní síť Pompidou Group pro kontrolu prekurzorů.

 

PRAHA, 15. 9. 2015 - Na základě pozvání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky proběhne v následujících dnech 16. - 18. září v Praze mezinárodní zasedání pracovní skupiny Mezinárodní síť Pompidou Group pro kontrolu prekursorů, jež spadá pod Pompidou Group působící při Radě Evropy a zabývá se problematikou drog. Představitelé kontrolních orgánů 29 zemí a mezinárodních organizací, jako je Europol, Evropská komise, OSN, si budou vyměňovat informace o nejnovějším vývoji ve výrobě drog, sdílet postupy pro eliminaci nelegálních drog a seznámí se s novými psychoaktivními látkami. Tématem letošního mezinárodního zasedání je zneužívání legálních chemických látek užívaných při výrobě nelegálních drog (tzv. prekurzorů).

Plné znění tiskové zprávy je připojeno.

 

 


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.