On-line studie založená na dobrovolné a anonymní účasti probíhá od 18. března 2021 po dobu 6 týdnů. Prosíme, zúčastněte se.

 

" />

DOTAZNÍK k vyplnění: Evropská on-line studie o drogách 2021

, rubrika EWSD

logoOn-line studie založená na dobrovolné a anonymní účasti probíhá od 18. března 2021 po dobu 6 týdnů. Prosíme, zúčastněte se.

 

Vítáni k účasti jsou všichni, komu už bylo 18 let, měli v posledním roce zkušenost s uživáním drog ... a mají pár minut času na vyplnění dotazníku: 

Dotazník Evropské on-line studie o drogách 2021 - v češtině 

Děkujeme!

Další informace

 

Video k metodologii studie: Proč Evropská on-line studie o drogách? - YouTube, propagační video (29 jazyků - včetně češtiny)

English version of the EWSD 2021 for expats living in the Czech Republic (verze Dotazník EWSD 2021 v angličtině, kterou mohou vyplnit "expati" žijící v ČR)

Webová stránka Evropské on-line studie o drogách (European Web Survey webpage) - mezinárodní stránka 

Evropská on-line studie o drogách se koná v r. 2021 již potřetí, tentokrát ve více než 30 zemích

Studii zajišťuje Evropské monitorovací centrum pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) - agentura Evropské unie. Na české části studie spolupracuje Národní monitorovací středisko pro drogy a závislosti.

Cílovou skupinou studie jsou uživatelé nelegálních drog, tj. osoby, které užily nelegální drogu v posledních 12 měsících. Studie se podrobně zaměřuje na mapování frekvence užívání drog, užívané dávky, způsoby aplikace, ale také způsob obstarávání drog nebo ceny drog.


Dne 2. července 2024 se centrum EMCDDA stalo Agenturou Evropské unie pro drogy (EUDA).
Web agentury: https://www.euda.europa.eu Informační stránka o novém mandátu centra EMCDDA (agentury EUDA) je na webu EUDA k dispozici i v češtině - OTEVŘÍT Změnily se i e-mailové adresy zaměstnanců agentury, jsou nyní ve formátu jmeno.prijmeni@euda.europa.eu.